Om brydning

HVAD ER BRYDNING?

 

Brydning er en kampsport, og en af verdens ældste sportsgrene. For at sige det på den nemmeste måde, så er brydning ligesom en "slåskamp" på en sjov og god måde.

Træningshold

TUMLINGEHOLD

 

Alder: 4-6 år

Hvor? Åbyhallen, Throtts lokaler

Hvornår? Onsdag 17-18

 

Det forventes at forældrene i den første tid er til stede under træningerne og bistår ved/deltager i nogle af legene. Gratis kaffe på kanden, så vi håber at også forældrene får en rar stund.

 

De første par gange er gratis - derefter er prisen 400,- for et halvt år.

BRYDEKAMPEN

 

I en brydekamp møder man en modstander der har den samme vægt som én selv, og det gælder om at lægge modstanderen ned på ryggen med begge skuldre i madrassen. Det gør man ved at slå de greb, man lærer ved at slå til træningen. Man må nemlig ikke lave "de beskidte tricks" i brydning, såsom at slå, sparke og rive. Såvel piger som drenge kan være med.

PUSLINGEHOLD

 

Alder: 6-9 år

Hvor? Åbyhallen, Throtts lokaler

Hvornår? Mandag 17-18

 

Hvis du vil være med, skal du bare komme forbi, den første gang er det en god ide at komme lidt tid inden, så kan trænerne lige fortælle kort om hvad der skal ske.

 

Det eneste man skal bruge er det tøj du vil træne i, et håndklæde og eventuelt et par indendørssko. Med tiden kan du købe en brydetrikot, der er den sjove brydedragt, brydestøvler og en træningsdragt,men alt det er slet ikke nødvendigt når du lige er startet.

 

De første gange er gratis ellers koster det 500 kr. pr. halvår at være med.

 

TRÆNING

 

Træningen er afpasset efter deltagernes alder, så den for de yngstes vedkommende hovedsageligt er baseret på leg, mens den for de ældres vedkommende er mere konkurrencepreget.

DRENGEHOLD

 

Alder: 10-14 år

Hvor? Åbyhallen, Throtts lokaler

Hvornår? Tirsdag og torsdag 18-19.30

 

Hvis du vil være med, skal du bare komme forbi, den første gang er det en god ide at komme lidt tid inden, så kan trænerne lige fortælle kort om hvad der skal ske. Det eneste man skal bruge er det tøj du vil træne i, et håndklæde og eventuelt et par indendørssko. Med tiden kan du købe en brydetrikot, der er den sjove brydedragt, brydestøvler og en træningsdragt, men alt det er slet ikke nødvendigt når du lige er startet.

 

De første gange er gratis ellers koster det 500 kr. pr. halvår at være med.

STÆVNER

 

Efter 1/2 - 1 års træning kan man deltage i stævner rundt om i landet. Ved nybegynderstævner opdeles bryderne efter alder, vægt og færdigheder, så de så vidt muligt for modstandere der passer til deres niveau. Ved stævner for mere øvede opdeles bryderne efter alder og vægt.

SENIORHOLD

 

Alder: Over 15 år

Hvor? Åbyhallen, Throtts lokaler

Hvornår? Mandag og onsdag 18.30-20.30

 

Træningen er både hård, sjov og lærerig. Det er en blanding af brydning, teknik, styrke og kondition.

 

På holdet er både motionister, talenter og landsholdsbrydere.

 

Hvis du vil være med, skal du bare komme forbi, den første gang er det en god ide at komme lidt tid inden, så kan trænerne lige fortælle kort om hvad der skal ske. Det eneste man skal bruge er det tøj du vil træne i, et håndklæde og et par indendørssko. Med tiden kan du købe en brydetrikot, der er den sjove brydedragt, brydestøvler og en træningsdragt, men alt det er slet ikke nødvendigt når du lige er startet.

 

De første gange er gratis ellers koster det 600 kr. pr. halvår at være med.